Friday, December 31, 2010

RE : BB cult http://bonjella.blogspot.com/2010/12/bb-cult.html

pd bulan december ni
aku , yang tidak berniat lansung utk membeli bb
telah tumpas dan membeli beri hitam lancang 
mengikut kamus english ke melayu bold - lancang , berani , tabah 


aku menggunakan postpaid
tahukah anda bahawa
jika anda nak menggunakan perkhidmatan bbm(blackberry messenger)
itu sebnarnya bukan free
saya ulang bukan free
coz beri hitam menggunakan BIS (blackberry internet service)
meaning to say u have to subscribe to this
if u're using prepaid takpe lagi . u can control u'r usage
kalo postpaid . mampus pakej dahla mahal sebulan belum termasuk kadar panggilan
dan saya nak ingatkan BUKAN semua org memiliki blackberry yang anda boleh ber-bbm
meaning to say
pd aku pengguna beri hitam hanya akan untung sekiranya kawan2 dia menggunakan beri hitam jugak
and bbm tu hanya akan benefit pada pengguna when u r contacting people out of your country ar kiranya
(bbm antara pengguna overseas memang aku akur byk untung . tapi setakat tu je la benefit dia)

dulu aku enggan subscribe bis plan
tapi kawan aku kata bagus ko buang je fon ko tu pegi laut .
so aku subscribe
aku tumpas kepada system 
aku tumpas kepada apa yang market mahukan 
aku tumpas dengan memiliki beri hitam lancang  

dahulu cukup sekadar mengupdate fb bila ada masa menghadap laptop
sekraang update via beri hitam
twitter .facebook . shit. apa ini semua. dulu org pos surat je .
teknologi semakin lama memakan manusia
dulu minum kedai kopi waitress hantar minuman
skrang kena ambik minuman mcam tunggu giliran kat bank
tunggu nombor kena panggil
apakah ini semua ?

shit aku ditelan teknologi
shit aku telah ditelan ke dalam bb cult
shit aku telah menjadi org yang pegang bb eventhough tgh lepak ramai2
shit. shit. shit.

dan kalo aku tesalah hantar msg
itu sebab aku tak biasa menggunakan beri hitam
so fak beri hitam lancang
kalo aku lebih dr seminit memgang beri hitam lancang aku
tolong tolong berikan aku kesedaran sivik pada dunia realiti
secara logiknya , i think it's rude
ko tgh lepak ,having conversations, ko berendut pulak dengan beri hitam ko .
so pls tegur aku jika aku berbuat demikian
jgan jadikan aku pengguna beri hitam yang menjengkelkan
kata konklusi aku . fak bb .

satu lagi teori aku 
bila ko pegang bb, ko kena pegang dua tangan sebab qwerty keypad dia dan jugak sebab dia besar 
so bila ko pegang fon ko dua tangan dia menampakkan ko sgt konsentrasi pada benda tesebut 
menampakkan anda sgt taksub pada beri hitam .

Monday, December 27, 2010

awak gay ? ada aku kesah ?

seriously are u paid to do this 
so u're gay . ada aku kesah 
i mean 
perlu ke kau 
do u really need everybody to acknowledge that u're gay 
do you really need everybody to accept u're gay 
ko nak jadi gay ke tak suka hati ko la 
g cukbon lelaki . ada aku kesah 
god u're so gay 
u don't need people's approval /acceptance 
do whatever u want 

come on la 
this is malaysia
seksualiti merdeka
merdeka la sangat
respect malaysia for what it is 
once u change it , it's not malaysia no more

* this is my personal opinion . u don't agree with me ? ada aku kesah ?

Saturday, December 25, 2010

festive mood

"...all  i want for christmas is you ..."

i love it when it is festive season 
the last minute shopping 
the sales , the festive rush 
hell when i wanted to get a cake for a friend's christmas dinner 
strawberry cake house was packed with this last minute dessert shoppers
everybody was buying cake like there was no tommorow 
i should have learned how to bake cakes , i'll be making money like nobody's business 
the colourful deco wars amongst the mall 
except for suria sabah's christmas tree at the main entrance .
frail ,fragile, and horrible looking trees  

merry christmas :)
especially to my friends celebrating christmas and are not here to celebrate it with us 
to joyce , christina, hazel  and natalie, wishing u a very merry christmas :)

Sunday, December 19, 2010

a bucket full of tears

been a depressing week 
results are out 
extending another semester 
yeah shit happens 
---------------------------------------------------------------------
and if it is not bad enough 
while my mum n my dad were in kl 
we got an mms by my mum's sis saying that my uncle was critically ill 
we decided to visit my uncle in ipoh 


knowing my uncle 
he's a fighter 
everytime he is admitted 
be it for major operation
i know that he will survive


all this while 
aku tau dia kuat 
everytime he is admitted 
i'm not worried 
i know he can make it  


we arrived at general hosp Ipoh at 3 am 
we tried to visit 
but unfortunately 
he was in the high dependency unit 
therefore it was locked 


sewaktu itu 
aunt aku dan anak-anak nya dah berkampung dekat hosp 
beralaskan tikar aunt aku anak beranak tidur di luar unit tersebut 
since we can't do anythin we went back to my aunt's place 
decided to go back early in the morning tommorow 


after breakfast we went to the hosp 
there in the high dependency unit 
my uncle rested on the hosp bed 

there 
i can't hold my tears 


my uncle was on machine support 
with all the wires strap on to him 
i started to cry 


according to the nurse 
(nurse tu betul2 muka seposen je)
"he is critically ill
his pancreas and his kidneys are failing him 
his heart weak 
i started to wept 


the nurse said that he may be unconscious but maybe he can still listen 
deep inside i know he's not gonna last long 


seeing his condition 
we tried to change our flight tickets back home 
unfortunately , no ticket was available 
be it air asia / malaysia airlines 


bila nak keluar dari high dependancy unit tu 
mak aku pesan 
"dah jgn nangis . lap air mata tu . jgan nangis depan aunt"
i have to be strong in front of my aunt 
she has been through a lot 


setengah jam lepas keluar dr wad tu 
my parents were called 
definitely not a good sign 
a few minutes after that 
a few doctors were rushing up the stairs into the high dependency unit 


i couldn't hold my tears anymore 
after a few minutes 
it was official 
my uncle had left us 


i'm sorry 
i didn't call u when i was in shah alam 
i'm sorry i didn't make a point to call u once in a while 
to make sure u were feeling well 
i'm sorry 


u always make me feel like i'm at home 
whenever i was around in ipoh 
i never felt like out of place 
because i know i still have u and your family in ipoh 
i'm sorry i've troubled u around 


u've been a great uncle to me 
tak sempat nak balas budi uncle 
after all u've been through 
i know u're a fighter 
u fought a great battle 
may u rest in peace


-al-fatihah uncle ellias

Sunday, December 12, 2010

apa tu ?

org kata kalo ko nangis pun tak guna , bukannya boleh ubah apa apa pun
aku kata suka hati aku la nak nangis ke, sebab bila aku nangis aku rasa puas
lega sikit emosi di dada., tak sure la btul ke tak //
tapi ada aku kesah ?

ntah-ntah aku ni ada jodoh utk kerja ngan waterworks department kot

Saturday, November 27, 2010

meet the boyfriend


meet the boyfriend
.
.
.
.
.
hands off ladies, he's mine  ;p

Monday, November 1, 2010

the last critique

ketika berada di dalam kereta
tiba-tiba fon 'myiman' aku bunyi 

tanda msg baru masuk 
aku pun check msg tersebut 


tergamam dengan content message itu 
aku terus call si penghantar message tersebut 
erm ni btul ke ? serious
aku terdiam 


shit memory aku terus rewind kepada ketika itu 
ketika dr emo x nak critique work aku dan mengatakan aku dah lambat
oh sumpah rasa mcam jantung terhenti seketika
aku pun terus banjir 
hujan there and there


eff sememangnya aku memang jabatan air/waterworks
sedang aku duduk , nasib baik engkau lalu 
bertanya dan sudi tgk dan critique kerja aku 
walaupun aku tengah 'hujan' 
kau tetap layan je 
walaupun design aku ntah apa 
kau tetap layan je 


aku bersyukur kau tetap bersabar 
bagi idea idea kau untuk menolong design aku yang tak seberapa itu 
jadi in return setelah kau critique aku 
kau pula bercerita tentang anak-anak kau 
betapa ko bangga dengan anak-anak kau 


ketika working drwg pun kau byak bersabar 
asyik extend masa aku nak submit


wlaupun masa aku belajar dengan kau 
tak lama 
aku ingat kau 
sebab kau baik sanggup layan student kau yang tak seberapa ni 
and i'm sure u've touched many hearts as well 
and i'm sure your students loved u very much 




-------------------------------------------------------


aku memang kurang gemar ckap tentang mati 
it creeps the hell out of me 
nyawa boleh ditarik bila bila je kan
ye la aku akur amalan diri sendiri pun tak banyak mana
sendiri takut 
padan muka




aku minta maaf 
aku tak sempat 
if i'm around , i'm sure i'll be there


sekejap sahaja kan pertemuan kita
orang kata orang baik baik ni akan pergi dulu 
sebab tuhan sayang 
semoga roh anda diletakkan di antara orang orang beriman 


terima kasih en yaacob omar
terima kasih kerana sudi critique aku hari tu
_al-fatihah_

Tuesday, October 12, 2010

bintik-bintik bulat


polka dots guitar FOR THE WIN
serious shit 
so please belikan aku guitar cam ni 

*tiba2 rasa nak main guitar pulak <cheh>
ooo and the kid nyer guitar skills pun awesome 

but still 
polka dots guitar!!!!!!!!
cool habis . sumpah 

----------------------------------------------------

on the other hand 
finals dah nak dekat 
tu cuma menandakan satu benda je 
kena study ? memang tak ar . 
finals dah nak dekat 
bermaksud 
assignments mula menyelinap dari belakang
crap.

aku sepatutnya buat keje 
and yet aku tgh ber-blog about 
polka dots guitar!
double crap

still guitar tu cool habes
mahu satu  


Monday, September 27, 2010

raya, raya, RAYA !

ni posting tertangguh yang aku dah lama berniat di hati nak buat
raya tahun ni aku beraya di kota kinabalu
rumah.family.kucing.kawan-kawan.soto.yoyo.pantai
rumah aku tapi bukan kampung halamanku

raya di kota kinabalu only means one thing
open house - endless open house

first day of raya
my place

from morning till 1 am .
bergegar lutut bos
as usual ketupat, sambal kacang, lodeh, rendang, nasi briyani, ayam masak merah, kuah daging hitam, serunding daging, serunding kelapa
aku rasa mak aku cam wonder woman
masak gila macam-macam sorang-sorang
bapa aku cuma buat ketupat
aku erm setakat potong-potong dan kacau-kacau
* bukan aku tak nak tolong dgn lebih lanjut tapi mak aku lagi cepat kerja sorang2. ni serious.

SYAWAL ke 2
umah marhani
sumpah 'excited' gler dr rumah sebab rasa mar akan masak soto ayam 
hampa sebab bukan soto nampaknya
nasi ayam!
sedap!

one thing for sure
we had 'tembikai' fever


supposed to be freestyle konon
perhatikan awang, tgh sibuk pegang swan

oo n mar's place jadi sesi gunting bangs/fringe
nad sgt confident memotong rambut org 
ada bakat 

*kasut raya aku cool :p

SYAWAL ke 3-4
rest duk kat umah

SYAWAL ke 5
petang rumah nad
kek lapis pelbagai
sedap!
ooo met up with salaamy
lama gila tak jumpa 
since high school i think 

taman permainan zela dan warga bdc


malam 
awang's place

remember nasier 
well he was around the other day
being the superb photographer he is 
he took most of the pictures that nite 
thanx! really appreciate it

SYAWAL ke  6 
*pergh x habis lagi ke open house
petang rumah acul 
daging dendeng sedap !
plus rumah acul ada soto 
and kucing tegap 



open house aku diakhiri dengan 
rumah nena
kehadiran tetamu vip khas
nora!
she's been busy
career woman la ko sekarang
photos credit to
en nasier lee
thanx


selamat hari aidilfitri everyone
i hope it's not to late
baru 18 syawal what

*guys i had a blast 
next year even though most of us gonna be working
but with effort i know we can make a memorable one =)


ni link post raya last year



Friday, September 17, 2010

tikus mati

the other day 
i was moving my laptop around the house 
while my mouse attached to the usb port was dangling-dangling around

due to the bulky furniture in the living room 
but come to think of it ... most of the furniture are bulky
----------------------------------- 
but back to my main story
my mouse which was dangling-dangling hit the coffee table
this bulky wood coffee table
and to make the story short 
it broke 
my mouse died
shit 

tiger mouse 
rest in peace
*no longer having the matching shades of orange
with lacie 

went to find similar tiger mouse
but there was no more stock on sale 
wat the f 

i wanted an orange mouse 
with tiger stripes on it
but there was nothin similar
so  i decided to get this instead


a wireless mouse
pictures stolen from 
www.logitech.com




hahahaha
seriously i'll be missing the tiger mouse 
but think about the possibilities i can do with this mouse
my laptop can be elsewhere and me and my mouse can be elsewhere
plus it doesn't make this *krek krek sound while scrolling 
smooth sailing
but that's bout it la 
but still
loving the new mouse 

review on the new mouse
aesthetic : definitely . hands down the tiger mouse is way much better looking 
quality / performance : better than the tiger mouse. the tiger mouse is sensitive only to fabric surfaces. with this anywhere also can 
ergonomics : loving it !!!

technical expertise : not a tech savvy
i've used this product : for a few days 

*ohh my design submission postponed to thursday
thank god. now i'm wasting my time blogging bout a mouse . crap.

Wednesday, September 15, 2010

in between

sibuk org berhari raya
sibuk jugak dia nak set date submission on the first day of class
next monday

hari ni dah wednesday
open house pun tak habis lagi 
ada dua rumah lagi kot

between submission n hari raya???

hmmm....
definitely raya !

choi. work?
i just have to put u on hold .

i'll get back to u when i'm done with raya .ayte.

Wednesday, September 8, 2010

kota kinabalu , ADUN ko dah balik . besok dia start melawat kawasan. harap maklum

aku tau aku on the way nak balik rumah apabila

  • ketika menunggu pesawat , kedengaran dialect bahasa negeri anda , sungguh pekat seperti 'kalo ko naik airasia kan' sila sebut ngan hukum qalqalah . penekanan pada huruf 'K' .ketika itu ko rasa ko dah berada di negeri ko.


aku tau aku berada dalam pesawat untuk ke kotakinabalu apabila

  • memang wajib ar jumpa sorg dua kenalan/musuh dlam pesawat. seperti tadi aku jumpa 'schoolmate' aku  


aku tau aku dah sampai kotakinabalu apabila

  • ko sampai kereta tak banyak .  jam ? apa tu perkataan jam ?
  • ko menaiki kereta 4wd 
  • ko melihat sekeliling anda dipenuhi kereta 4wd
  • aku mengambil masa 10 minit je dari KKIA ( ye kota kinabalu 'INTERNATIONAL' airport ) untuk ke rumah 


aku tau aku dah kat rumah apabila

  • bila aku nampak rumah serta kucing2 ku yang comel
  • bila aku nampak katil queen size aku 
  • bila aku nampak aircond dalam bilik 
  • bila aku nampak peti sejuk yang sedia ada dengan vitagen 


mungkin aku tak pernah cerita 
tapi dulu time part 1 bila aku balik cuti semester,
aku sampai umah 
aku nangis sambil peluk peti sejuk rumah 
*ni sumpah cerita benar.serious

aku dah kat rumah
perasaan 'bestnya' kat rumah indah tak terkata
rasa nak senyum je
serious.bak kata iklan


kenapa saya suka rumah saya ?
sebab dia best =)

selamat balik kampung people. take care . adios .chow .

Friday, August 27, 2010

happy burfday aiman!

dear ,
shazs / mambro / aiman / rin / boboy  

eventhough aku baru kenal ko 
tapi aku rasa kalo aku x kenal ko 
sememangnya aku x akan dpt mengenali lebih bangsar 

bangsar yang dahulunya 
mak aku kata 
mak aku katala 
*hish bangsar tu black area , mama baca kat paper
ternyata
mak aku tak berapa mengenali bangsar

kalo aku tak kenal ko 
aku tak akan kenal nasi ayam sedap kat bangsar
serta banana leaf nirwana
chawan 
n also , kete mini cooper s yang bersepah kat bangsar
bangsar sebenarnya best 
(ni aku akan ckap sekali je

mungkin gak tak akan kenal ngan asip yang comel 
serta rakan2 anda yang lain 
--------------------------------------------------
ok sebenarnya tu bukan point sebenar
ko dah dua puluh dua 
ko dah tua 

dengan meningkatnya umur anda 
semoga
'instinct' anda betambah hebat 
'nyanyian' bertambah mantap 
hubungan ko dgn natasha sophia danish zoey(aku tak sure ni ke nama dia )bertambah erat 
dan tentunya kelihatan lebih segak sekarang bersama 'shirt' anda 

di sini aku sertakan gambar ko dengan pose ko yang hebat lagi mantap tu 
originality aku bagi 10 


ni time part 1
ni time part 2
ni time part 3



aku rasa ko idol untuk budak ni 
posing sambil mendongak + senyum tutup mata 

happy burfday aiman !
*bila nak open room ?

Saturday, August 14, 2010

homaigod

aku bli aiskrim
aku memang gemar makan aiskrim 
saat2 nak kelihatan hip cool dan ranggi...
malang tidak berbau 
aiskrim tumpah

paling ngam timing sebab 
ketika itu aku memakai baju warna putih 
memang indah 

rasa time tu 
mcam nak sorok bawah krusi je
ataupun pinjam helmet ironman tutup muka aku 

disebabkan aku hip cool dan ranggi 
aku buat muka selamba 
cover sikit ngan gelak2 
lepas itu ke tandas

ingatkan dah lepas gak ar
sekali otw nak g toilet 
ada kawan plak yang tegur 
indah. aku yang comot ngan aiskrim penuh di tgn. memang indah 

aku ada theory 
kalo ko pkai tak brapa nak lawa hari tu 
mesti ko terserempak ngan org yang ko kenal punya
theory ni terbukti apabila aku ke kedai
dengan memakai seluar monyet2 aku yang hebat itu 
aku terserempak ngan rakan kenalan

aku rasa aku kena bawa topeng power rangers utk kegunaan masa hadapan
crita ni tak berkaitan ngan yang hidup atau pun yang mati 



Monday, August 9, 2010

double two

i used to be 21
now , i'm 22

is there a difference?
the difference , i think is just the number
really . haha .
i don't really like burfday.
getting old , sumpah tak best .
ntah i just don't like the sound of it .

the double two celebration ?
despicable me 3d during midnite
erm, in the cinema during your burfday when the clock struck twelve?
not really a good idea .
u can't answer your burfday calls / n u can't really concentrate on the movie
*sorry if i rejected/ ignored your calls.i  really really appreciate the burfday wishes  and the fact that u guys remembered. thanx  =)

now that u'r 22 did your parents/siblings wished a very happy burfday ?
my mom and my dad and my only brother that i have u mean to say ? they forgotten bout my burfday . yup the whole family .

speechless?
ya . if i have seven members in the family maybe i wouldn't mind .

cried ?
22 what . dah matang .
* cried eventually when i my mom memang betul2 lupa. hahaha. can't help it my water tank can't hold it anymore. :P 

even though the family can't seem to remember ,
i still love them very much
mama. papa. and abang . thanx for everything :)
ALSO, i'm glad that i have u guys as my friends
u know who u are

u guys shaped my 22 years of life
went through crap and shit with me
even though i'm noisy , loud and talkative ,
*blame the tahi lalat dekat mulut 
sarcastic at times
cries most of the time
hungry at all times

even though
i wouldn't share a cup of tea with u guys
nor a plate of scones

guys,  even though i'm such a bitch
u guys are being such great friends to me
syukur alhamdulillah
korang x pernah berkira, x pernah lokek ngan aku .

22 years of life
maybe not the whole 22 with u
friends and acquaintance
whom i met along the way
i'm glad
aku bersyukur
the way my 22 years of life went

Tuesday, July 6, 2010

hey JULY

wey it's july ALREADY
sheeeeeeeet.

cuti sem. over
another sem to go.
pls let it be just a sem.

pls give me the strength for this sem 
most of the familiar faces won't be around 
but u guys are still gonna be around rite
we'll finish what we started  


wey it's july ALREADY
sheeeeeeeet.

i actually love the month of july 
obvious reason
but this year
first week of july 
brasil out 
sheet u belanda 

haih . now my husband can't model around the field anymore 
bladi belanda


wey it's july ALREADY
sheeeeeeeet.

i'm goin back to shah alam 
on the 7th 
sheeet . mentally/physically not prepared at all

beaches and places around kk kinda wet these days
due to raining season 
where's my SUNSHINE??

boohoo first week of july
boohoo

sincerely,
.reluctant.to.leave.kotakinabalu.

Wednesday, June 23, 2010

aku tak kacau kau . kenapa ko nak kacau aku ?

semalam aku dan rakan-rakan pergi menonton toy story 3 
best best best !
ingatkan tgk toystory 3d
amat bersemangat sehingga meminta wang saku lebih dekat ayahanda untuk menampung perbelanjaan extra untuk menonton 3d 
rupanya ... tiket toystory 3d full... shit semangat sia-sia... 
hasil : menonton toystory 2d dalam panggung yang x full 
akibat : bila panggung tak penuh . kawan-kawan naik syeikh . kebisingan memonopoli panggung wayang menyebabkan liyana mekong sebab asyik pass-pass makanan tak habis-habis

ok melencong
aku bukannya nak menceritakan kisah aku di panggung wayang 
tetapi apa yang terjadi dekat aku selepas menonton toy story 3
--------------------------------------------------------------------------------

selepas menonton wayang 
we decided to lepak dekat jesselton point 
we ordered drinks / makan and all
then suddenly my brother called
he said he wanted to take the house keys from me 

so i was like ok la 
when he came , i passed the keys to him 
it was a long walk . ok maybe i'm exaggerating . but we all duduk quite far jugak la . near don's point 
after passing the keys , aku pun berjalan la nak ke table aku yang nun jauh 

and there was these group of boys , sitting kat pedestrian walk after a game of futsal 
i wasn't looking at anyone of them . but i was aware of their presence
then suddenly a shirtless guy with shoulder length kinda hair , dripping wet from his own sweat
stopped somewhere near me, then shaking his head like he is trying to shake all his sweat away 
sheeeeeeeeeeeeet it was like attack of the sweats
sumpah dia sengaja berbuat begitu 
wei pikir la . ko ingat aku suka ke digelumangi peluh ko yang masam tu ?
talk about euw , sumpah bebrapa titik kena aku , geli gila ok 
sumpah aku tak paham motif ko 
aku tak kacau engko , so why the hell do u wanna bug me 

sheeeeeeeeeeeet peluh ko yang masam tu dah kena aku . geli ok 
kalo aku sapu ketiak aku yang masam kat muka engko ko nak tak ?

sumpah aku geli 
i was furious
tapi memandangkan aku sorg 
aku nak mengamuk 
tapi aku tahan
risau gak aku diorg jual aku kat myanmmar
tapi apa yang ko buat sumpah babi 
tolongla pikir pkai otak bukan pikir pkai lutut
geli gila ok 
ko sumpah faktap gila 

kalo ko kaka ke x pe gak 
kalo kaka sanggup aku nak peluk dia basah basah 
ko dahla bukan main untuk world cup pun 
bajet ko terer ar main peluh-peluh
adoi baru main futsal kot. 
geli ok 

*akibat incident tu . setelah aku kembali ke meja . aku rasa sgt marah .pressure. lagi emosi bila aku tertanya kenapa aku yang mudah mengamuk ini tidak mengamuk di scene tadi . rasa geli sepanjang malam. balik terus membersihkan diri . duduk dgn tidak senang ketika lepak sepanjang malam. geli gila



Tuesday, June 22, 2010

apa itu ?

wei aku dah ada butang 'like' dekat blog aku 
ngeh . sungguh hip , cool dan ranggi  =P

*ni hasil cetusan comment cik jerry.
jerry sila buat formspring. trima kasih.






Saturday, June 19, 2010

kenapa ? why ?

everytime when i come back from my holidays in kotakinabtalu 
i always , always forget that in semenanjung , there is no KFC outlet that serves original ayam bahagian wings 
i tend to forget because here in kotakinabalu , there is such thing as original wings 
and back here the coleslaw sangat sedap dan halus bukan kasar2 macam kat semenanjung 

i'm not saying that kfc in kk is the best
but i just can't get it why there is no original wings in semenanjung .why ? kenapa? boleh clarify kat aku tak kenapa ni berlaku ? kakak counter selalu buat muka pelik kat aku kalau aku minta original wings . g mampus ar hak aku . koingatadaakukesah ?

* don't even get me to start comparing the pearl tea served in semenanjung and in yoyo
i've just had snack plate . original wings =)


Wednesday, June 9, 2010

crack me if u can < un-crack-able >

lagenda budak setan memang mcam setan

ok sesape yang teringin / kononya must-watch muvi ke sebab buku dia best sangat2/ tertipu ngan ratings dekat cinema online ... 
aku di sini menyarankan I REPEAT menyarankan sila jgan tgk muvi ni . 

aku x tau la kalo aku ni kurg sensitip ke apa 
tapi seriously lines dia memang CHEESY gler nak mampus 
skrip writer aku tak tau la apa yang ko pikirkan . SERIOUSLY 
plot dah de malangnya . crita kelam kabut 
lead dua ekor/ aiyo hancus / sgt kaku / lisa surihani mengapa ko nangis tak kuar air mata padahal audio mcam ko nangis karau giler /  bagus lagi aku letak kawan aku yang sering berdrama kat kampus tak sudah sudah pasti lebih memberangsangkan lakonannya 

tapi aku tabik dekat que haidar 
lakonan terbaik . boleh tahan. syg skali ko tak hensem . kalo tak mesti ko pegang lead.
xpe cuba lagi que .

pressure aku time tgk muvi ni 
sepanjang muvi dihabiskan dengan mengeluarkan kata kata kesat 
it's like twillight / new moon all over again 
kadang2 terasa hendak gigit tali beg akibat geram
hendak membuang popcorn dekat skrin panggung , malangnya byk penonton plak kat depan 

lepas tu crita cam ni pun ada sambungan 
dan aku dpat rasakan aku akan pergi menonton jugak walaupun first one macam si tahi 
spt aku yang tdk mendapat pengajaran dr filem twillight 
robert pattinson yang tak hensem dan tak reti berlakon itu 
sory kepada peminat twillight / 
tapi ko ingat ada aku kesah ? 



Thursday, May 27, 2010

trima kasih ikan keli, lain kali bagi la lagi :)

thank you cik dubs dubs.
u'r one step closer towards becoming malaysia's next top court illustrator :P

i may be bz at times but hell no i'm not an archinerd  :)

Tuesday, May 25, 2010

sawang sawang di belog-ku

actually i wanted to post about something ///
but the other day when i intended to blog about something
i slipped and fell at the toilet .
hit my head real hard///

so ended up quite weng to ber-blog.
but i'm back in kk . will update as soon as i have the time :)

Friday, April 30, 2010

let's blend everything and make it into juice

actually wanted to do a post on my makan makan adventure...
but ntah apa kena ngan blogger.com hari ni
sumpah faktap giler.
so instead , i posted it on facebook .
haah take that !

if im rajin enough ,
i'll post the pics here, if not ,

actually i really wanted to do a post on my makan makan adventure
potong ar/ spoiled my mood. hmmph

so it's not really official
but hey i'm goin back
gonna kiss my sandy beaches when i get home
hell yeah home is where the heart is

currently - homesick mood
ya i miss home
i miss everything about home
u name it home cooked meals, my queen size bed,
and also watchin 4wd driving around in the heart of kk 
like badly , since i didn't get back home during the short break
due to my cousin's engagement
total of months in semenanjung tanah air = 4 months

i really don't like it when i'm homesick
i get really emo-ish
there is no control on the water works department
n when i'm homesick my brain does this rewind kinda thing
which is not good . period

some things are never meant to be rewind
that's why in life there is no rewind button . i supposed
why ,what , but.... shit , oh well
hell , homesick is never a good thing

but i'm glad we talked
cleared some of my
questions.that.have.been.on.my.head.for.some.time.finally.been.
answered
and exception ,
i never understood your motifs, and i don't even wanna know
mind games . let's play chess. i'll bet i'll kick your ass
kick ass -best , siapa blom tgk memang lame .
aku cool sebab aku dah tgk :D

my exam is coming up
the one and only paper.
will revise once i'm done wit research paper
ya, congratulate me , i've just submitted one hell of a heavy burden
working drawings
to think that i love writing up to engineer's detail a million times in the drawings
think again. to hell with your detail . like i care
suffering from soreness/lenguh-ness of the right arm
causing massive defeat in the call of duty

to the KK clan
i'm missing u guys . bila nak lepak ?

say hello to another emo post.
note to self : please don't post anything when feeling homesick / when it is 3 in the morning

Monday, April 26, 2010

it's the caffeine talking

take some time to stop and smell the flowers
take a look around and try to use the comma in life
a pause before resuming back to the reality
inhale exhale
i'm upside down
confused. seems to be the state of my mind
the conclusion
i hate conclusion
because the results seems to be that the exception
the exception is what i wanted all along
but hey i'll survive

Saturday, April 24, 2010

selamat hari bumi / happy earth day

selamat hari bumi ~!
ok it's not actually today , it was yesterday , but wth.
been reading a few blogs about earth day and all

in the Rasmussen Report (tak tau apa itu rasmussen repot. go google it up.)
Rasmussen Report ni based on the poll yang diorg buat semua .
it is said that *Rasmussen produces some of the most accurate and reliable polls in the country today. »
-Larry Sabato, University of Virginia

 ok dlam Rasmussen Report on Global warming
But 43% now say global warming is not serious, including 21% who say it is not at all serious. The number who say global warming is not serious at all is at its highest level measured in regular tracking in over a year. The overall number of voters who question the seriousness of global warming crossed into the 40s for the first time in January.

click this link about what he thinks about global warming ( a blog i stumble upon )  

dey apa ke bodo sngat korang ni . global warming ni serious dow . seriously .
21% is not at all serious . hello . sekarang punya panas pun korg tak rasa ke .
pergh dahla bilik aku mcam microwave . ni semua efek global warming . bukan sebab mak ko masak kat dapur tu yang ko rasa panas.

seriously , the earth is currently reacting kat benda yang kita buat kat dia. cam karma gitu .
ko buat aku , nescaya satu hari ko kena balik . mcam tu ar .

sorry mother nature . if i've been cruel to u
mari kita tgk dan lihat apa yang aku dah lakukan utk selamatkan bumi ini

  • aku duk kat kolej . aku tak pakai aircon . malah aku duk dlam oven .(plus point ni aku tak pkai aircon)
  • kalo aku g kedai , kalo aku bley carry aku tak minta beg plastik :P
  • aku jarang pkai hairdryer dah . so kurang membazir on energy 
  • aku jarang tapau makanan . aku makan kat kedai . so kurang pengunaan plastik
  • aku selalu bising kat kawan aku yang cuba buang samoah di merata2 (end up aku yang kutip dan buang -_-!)
  •  aku basuh baju bila load dah penuh . ( mungkin gak aku basuh baju bila baju aku dah takde)
  •  i'm childfree. haha for now. (childfreee = kurang population = helps out with global warming . go google it up )  

i'm sorry dear earth,
that i fly to and fro from borneo to semenanjung using an aeroplane,
but hey there is no other way 
that i'm taking architecture n every submission requires brand new large A0 papers
i know it is such a waste, but it is required 
i'm sorry i've cut out a lot of model board and most of it will go to waste 
i'm sorry i've used a lot of paper
i'm sorry but in years to come with my knowledge , i'll try to make it up to u by building sustainable buildings
so it's a deal rite ?
(ni angan2 jadi architect jap

ok basically aku sendiri tak buat byk utk cik bumi. but hey i'm tryin. 
bak kata lagu Jordin Sparks 'one step at the time , there's no need to rush'
but aku rasa cik bumi dah makin sakit , so kita consider la sikit before kita buat apa ap  
hmmm how about u ?? wat have u done to save the world ?




Wednesday, April 21, 2010

ye aku baca paper the star online kalo aku tak membeli newspaper

ye aku baca the star online 
kalo aku tak beli newspaper pada hari tu


aku tak tau kenapa aku suka baca newspaper. nak kata suka tu takla . tapi macam terbiasa. 
tapi aku rasa aku dpat these genes dari belah mak aku
arwah nenek aku setiap hari baca 5 jenis newspaper berlainan
anda kagum ?? aku lagi kagum . dari surat khabar bahasa malaysia ke surat khabar jawi
bila aku balik kampung aku ber-tanyakan soalan ini kepada nenek aku
aku : atuk besok ada exam eh ? *but arwah nenek aku buat tak layan je
mak aku pun suka baca paper gak. bapak aku plak , hmmm aku rasa dia baca paper sebab dia perlukan bahan bacaan ketika melabur amanah saham.
_________________________________________________

ok hari tu aku baca the star online
synopsis - ok article ni kata malaysians ni skrang tak tido malam dan meng-indulgekan diri kepada favourite malaysian pastime iatu makan kat kedai mamak pada tengah malam
menyebabkan ramai org kat malaysia ni obese
sebab makan kedai mamak malam-malam

Health Minister Datuk Seri Liow Tiong Lai kataaaaaaa
it has to change , it's an unbalanced diet eating late at nite
ok health minister ni rupanya vegetarian bolehla nak kata unhealty la
makan sayur je tak tau keperluan org biasa yang omnivor cam kitaorg ni  

aku bukan la peminat kedai mamak
serious bukan a fan of mamak 
i see kedai mamak more like a savior kat kitaorg ni yang hidup nocturnal
sebab aku kalo lapar aku tak bley pikir , biasanya kalo tak tido malam tu lapar la
and bila dah penat , kita memang tak bother pun nak masak ataupun nak buat air untuk diri sendiri
hidup zaman kini semua kita nak instant , kedai mamak memang cepat, murah dan senang untuk dikunjungi
seriously , kalo takde kedai mamak sape la nak masakkan aku roti bkar ke - roti canai ke

aku rasa apa yang ko lah penentu segalanya
sebab ko yang order apa yang ko makan
kalo ko rasa benda tu menggemukkan jganla order .simple macam simplysiti
*siti dah kuarkan range makeup dia sendiri . korang tau tak ?? dah byk sgt duit tak tau dah nak buat apa lagi  
kalo rasa roti canai tu tak elok roti bakar kan ada , chapati ke
aku hargai adanya mamak kat malaysia ni . sebab kiranya dia mcam membantu gak aku yang hidup nocturnal ni

article ni dibalas balik oleh president Persatuan Pengusaha Restoran Muslim Malaysia


ni dalam sinopsis rekaan aku sendiri 
asal korang nak pin point kedai mamak je? walhal nyer byak lagi kedai 24 hours yang lebih menggemukkan 
. i think he is trying to blame fast food joints mainly McD. 
and true enough the article written in the newspaper was biased enough to make a chart about how unhealthy on foods served in kedai mamak .  
plus he said that KONONYA mamak food ni ada dia nyer kebaikan ar 
CONTOHNYA :  
tumeric powder a.k.a kunyit  dan cili yang bley combat flu and other diseases katanya la .* how far true is this statement , i don't really know. Google it up .

to me , kita ni kalo tak makan tengah2 malam benda yang berminyak/goreng ke atau apa2 yang sewaktu denganya , bukan org malaysia agaknya . benda ni memang dah jadi lifestyle kita , nak buat camana. it's just for you yourself to decide whether it is healthy or not. don't blame the 24 hours restaurant , blame yourself. 

coretan ikhlas dari tukang cerita,
yang bukan peminat kedai mamak 

Friday, April 9, 2010

blah. bLAH . BLURGH !

central market 
bargas zakariah 
declaration of submission 
methodologies
abstract 
triangulation
findings
analysis
theories/guidelines 
literature review 
summary 
conclusion 

wanted to update me bloggie
due to, yup u guessed it, research paper. submission for first draft this upcoming Monday
ihateMondays-garfield
oops didn't quote it using the Harvard referencing system 
  koingatadaakukesah?
am putting it on hold
pls hold. your line will be transfered immediately.tq
ok tak releven 
next 

that day my fren and I talked about moleskine
and dear friend , ye moleskine to sejenis brand 
cam cap sardine ayam brand  
tak tau apa tu moleskine ???
apa lagi google it up
or u can click at the above link

well mr.philosophy told his class to get a moleskine
moleskine tu cam organizer la.
cuma dia sleek .lawa. and most important of all mahal

tagline dia
moleskine.legendary notebooks
what LEGENDARY ?
more like blardy expensive old skool organizers adalah
ingatkan EXTRA-ordinary la notebooks dia
rupanya tak pun it's just nice
legendary notebooks 
and blardy expensive

tapi notebooks dia sleek dan cun
belikan aku satu ?? 
ok aku mungkin mengelirukan kejap kata blardy expensive tapi conclusion last belikan satu 
sorry aku pompuan